Over Ons

2004: de Start

In het volgende filmpje is een interview te zien van Petra Theunissen over het ontstaan van Het Akkertje en de activiteiten die daar plaats vinden. Veel kijk plezier.

In 2004 startte Petra Theunissen met het kweken van pompoenen. Al snel werd het een kriebel die niet meer te stoppen was. Tijdens de zoektocht naar zaden ontdekte ze steeds meer soorten in de gekste vormen en mooiste kleuren. Alle zaden moesten natuurlijk uitgeprobeerd worden en elk jaar kwamen er meer en meer.

Ook kalebassen en exotische vruchtjes werden uitgeprobeerd, en met succes! Steeds meer mensen begonnen te stoppen bij het zelfbedieningswinkeltje. Ook op (tuin)beurzen en pompoen-evenementen is Petra een graag geziene gast. Met haar prachtige stand heeft ze al diverse prijzen in de wacht weten te slepen.

Pompoenhoos en Passie

Elk jaar tijdens de 'pompoenenhoos' groeide haar passie voor bloemschikken. "Je krijgt enorm veel inspiratie van al die mooie vormen en kleuren", vertelt Petra. Vooral de sierkomkommertjes (cucumissen genaamd) zijn erg geliefd bij haar.

 

foto grijze pompoenen                     Schaapjes

Zelfbedieningswinkeltje en Workshops

In september gaat jaarlijks het zelfbedieningswinkeltje open (dagelijks geopend). Ook de 'pompoen-schuur' wordt dan weer omgetoverd tot een gezellige ruimte waar je ogen te kort komt. In deze gezellige ruimte worden ook haar workshops gegeven. In een ongedwongen sfeer zijn er al heel wat mensen met een mooie creatie naar huis gegaan. "Wilt u de pompoenschuur bezoeken? Maak dan een afspraak. Omdat er diverse beurzen bezocht worden is de pompoenschuur niet dagelijks open."

Foto over Mijn AkkertjeFoto over Mijn AkkertjeFoto over Mijn Akkertje

Op de Linnerheide

Het Akkertje ligt in een buitengebied tussen Linne en St. Odiliënberg, midden in het natuurgebied 'De Linnerheide'. Rondom de kwekerij zie je alleen maar bossen, ak-kers en weiden met daarin grazende koeien. Tegenover de woning ligt misschien wel het kleinste natuurreservaat van Nederland: 'Het Akkertje van Linne'. Dit is een weide waar men tal van zeldzame bloemen aantreft. Vooral in de zomerperiode als de klaprozen in bloei staan is het werkelijk een pracht om naar te kijken. De naam van de kwekerij 'Het Akkertje' is hiervan afgeleid.

Copyright © 2009 - 2018. Alle Rechten Voorbehouden - All Rights Reserved.