Streekproduct pompoensjötnie

Vol trots heeft Het Akkertje in het najaar van 2013 een streekproduct op de markt gebracht: de POMPOENSJöTNIE  (bereid van hun eigen gekweekte pompoenen). De pompoensjötnie is een heerlijke ambachtelijke chutney, bereidt naar eigen geheim recept.  Smaakt heerlijk bij vlees- en rijstgerechten, bij een boterham met kaas, als dipsaus, bij de BBQ of gourmet en nog veel meer.

De Pompoensjötnie is verkrijgbaar bij vele (boerderij-) winkels die streekproducten verkopen,vooral in midden Limburg. De pompoensjötnie is het hele jaar door verkrijgbaar. Ook erg leuk voor in een kerstpakket!

U kunt de Pompoensjötnie ook bestellen via de webshop maar is natuurlijk ook bij het Akkertje zelf verkrijgbaar. De Pompoensjötnie is daar ook verkrijgbaar in een leuke duo cadeauverpakking.

... mijn akkertje ....

Wat is chutney en waar eet ik het bij?  Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Daarom hier enige uitleg.

Allereerst, wat is chutney? 
Chutney vindt zijn oorsprong in India en komt van het woord chatni. Het is een soort ingedikt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, specerijen en kruiden en wordt als begeleider bij rijst en curry's geserveerd. De Engelsen hebben in de koloniale periode de chutney naar Europa gebracht.  De Engelsen bedachten zelf vele soorten chutney's en ze werden geserveerd bij kaas, koud vlees, paté en op sandwiches. Je eet chutney's dus als begeleiding bij een bepaald gerecht. Koud maar warm kan ook. Bij kip krijg je een heerlijke saus als je wat chutney door het braadvocht mengt.

 

 Andere Streekprodukten

Het Akkertje heeft inmiddels meerdere pompoenproducten in het assortiment. Zo zijn er Pompoenlikeur, Pompoenbier, diverse soorten pompoenjam en pompoen-aardbei dessertsaus verkrijgbaar. Deze producten zijn in het pompoenseizoen volop verkrijgbaar.  Verras eens iemand met een pompoenpakket! Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Copyright © 2009 - 2018. Alle Rechten Voorbehouden - All Rights Reserved.